Nemocnice ŽSK dokážu zabezpečiť akútnu zdravotnú starostlivosť

05.12.2011 Žilina

Žilina 5. decembra (TASR) – Nemocnice Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) v Čadci, Trstenej, Liptovskom Mikuláši a Dolnom Kubíne dnes dokážu zabezpečiť akútnu zdravotnú starostlivosť. TASR informovala hovorkyňa ŽSK Radka Kulaviaková.

Hornooravská nemocnica s poliklinikou v Trstenej a Kysucká nemocnica s poliklinikou v Čadci poskytujú komplexnú zdravotnú starostlivosť, v Liptovskej nemocnici s poliklinikou v Liptovskom Mikuláši a v Dolnooravskej nemocnici s poliklinikou v Dolnom Kubíne sú funkčné oddelenia chirurgie a ortopédie len pre akútne prípady, uviedla Kulaviaková.

Všetky štyri nemocnice pripravili pre lekárov nové pracovné zmluvy. Podľa riaditeľa Kysuckej nemocnice Martina Šenfelda pripravili pre lekárov, s ktorými sa stretne dnes ráno, 14 zmlúv. V Hornooravskej nemocnici v Trstenej podalo podľa riaditeľa Petra Dančíka výpoveď 15 lekárov. Poverený riaditeľ Liptovskej nemocnice v Liptovskom Mikuláši Štefan Köhler informoval, že zástupca lekárov dostal návrhy vedenia nemocnice. \"Dali k tomu pripomienky, ktoré teraz riešime. Dvaja lekári zostali PN, 14 lekárov nastúpilo do práce,\" povedal Köhler.

Riaditeľ Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne Jozef Mintál sa so zástupcami lekárov stretol v nedeľu (54.12.) večer. „Pripravili sme nové zmluvy, aby si to odkontrolovali. Nechcú ich dnes podpisovať, len si ich zoberú a odvezú právnikovi na kontrolu. Zatiaľ si myslím, že by sa malo vrátiť všetkých 29 lekárov vo výpovedi,\" povedal Mintál.
 

Vyberte región